Menu
Logo Qualident Tienen

Behandeling na afspraak

016/81 58 24

Elke werkdag van 9 tot 17u

Wachtdienst

090/33 99 69

Betalend centraal noodnr.
Tarief : 1,5 euro/min.

Anti-snurkprothese MRA

Snurken betekent voor de meeste mensen een teken van diepe slaap. Gemiddeld 60% van alle mannen en 40% van alle vrouwen op middelbare leeftijd snurkt, net als 10% van alle mannen en 5% van alle vrouwen onder de 30 jaar.

Door het ontspannen van het zachte gehemelte en de tong, vernauwt deze de natuurlijke luchtweg. U moet de lucht dan met meer kracht naar binnen zuigen. Zo ontstaat bij het ademen een trilling van het zachte gedeelte van de keelholte. Dat veroorzaakt het bekende snurkgeluid.

Als het snurken uw relatie, uw gezondheid of zelfs uw leven bedreigt, is de eenvoudigste hulp een Mandibulair Repositie Apparaat, afgekort MRA. Dit is een op maat vervaardigde kunststof beugel, die u tijdens de slaap in uw mond draagt. Het houdt uw onderkaak naar voren en zo uw luchtweg open.

Voorafgaand aan de behandeling met een MRA, onderzoekt uw tandarts de conditie van uw gebit, de omliggende weefsels en de manier waarop uw tanden en kiezen op elkaar komen. Een MRA is minder of zelfs niet geschikt voor mensen met een beperkte mondopening, een verhoogde braakreflex, een kunstgebit of een slechte conditie van gebit en omgevende weefsels.

Uw tandarts maakt gebitsafdrukken van boven-en onderkaak. Aan de hand van deze afdrukken maakt een tandtechnicus het MRA voor u op maat. De wijze waarop de snurkbeugel zijn houvast aan uw gebit ontleent kan per type MRA verschillen. Het MRA kan uit één stuk bestaan (monobloc) of uit twee stukken (voor de boven- en onderkaak), die met elkaar verbonden zijn door middel van elastiekjes, een schroef of een ander soort verbinding. Als het MRA klaar is, krijgt u deze met de nodige instructies mee naar huis. Daarna volgen er afspraken om het MRA indien nodig bij te stellen en de werking ervan te controleren.